sâmbătă, 4 februarie 2012

Capsuni la Ghiveci

In marea majoritatea a timpului frunzele capsunului raman verzi si nu vad iarna. In cazul iernelor friguroase si lipsite de un strat de zapada protector unele frunze se vor ingalbeni si vor cadea. Capsunii emit stoloni, niste filamente lungi si subtiri, care formeaza din loc in loc noduri din care apar plante tinere. Datorita aparitiei stolonilor, planta se va intinde repede daca nu este ingrijita sau "rarita".


Solul si Apa
Pentru a cultiva capsunii in vase sa u ghivece mai mari, este nevoie de un pamant usor si bogat in substante organice care sa-i poata oferi un strat aerisit. Fiind o planta originara din zonele impadurite, capsunul poate fructifica atat in zone insorite cat si in zone umbrite, insa are nevoie de apa cat mai des, in conditiile in care intra rapid in sol. Pentru ca nu are radacinile bine infipte in pamant, capsunul va folosi apa din straturile superioare ale solului. Trebuie sa ai grija ca solul sa fie usor umed in jurul sau, iar pentru a pastra umiditatea poti aseza un strat de mulci alcatuit din paie, scoarta de copac sau, in cazul culturii mari, cu folie de polietilena.
Capsunii "Curgatori"
In cazul in care capsunii sunt cultivati in vase sau ghivece stolonii care apar de cele mai multe ori ies din ghiveci dand un aspect capsunului de planta curgatoare. Acest lucru este valabil pentru orice soi sau varietate de capsun care se cultiva in ghiveci. Nu este neaparat sa fie din soiul "capsun catarator".


In filmuletele de mai jos va este prezentata tehnica de cultivare a unui capsun intr-un ghiveci.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu